WorkshopsBij Caro's Atelier in Almere kun je verschillende workshops volgen door mij gegeven.
Ik zou het heel erg leuk vinden als je komt. 
Kijk voor prijzen, beschikbare data en om je in te schrijven op,
http://www.carosatelier.nl

Graag tot ziens!


Nieuw! Workshop ananas omslagdoek haken


Tijdens deze workshop help ik u op weg met het patroon van de ananas omslagdoek. Het is een prachtig patroon maar in het begin is het wel even goed opletten. De omslagdoek is erg leuk om te haken en natuurlijk ook om te dragen.


Nieuw! Workshop dromenvanger haken

Gezellig samen haken en freubelen. We maken een prachtige dromenvanger die helemaal op uw wens is aangepast. Leuk als cadeautje of om natuurlijk boven uw eigen bed te hangen. 

Workshop haken voor beginners


Heb je altijd al willen leren haken maar heb je geen idee hoe te beginnen? Dan is deze minicursus wat voor jou. In een klein groepje van maximaal 5 personen leer je de basistechniek en de fijne kneepjes van het haken. We houden de groepjes bewust klein zodat er voldoende aandacht is voor een ieder. Na afloop van de minicursus kun je met de opgedane kennis zelfstandig leuke projecten gaan haken.
Pas op, want haken is verslavend!

Les 1
In de eerste les besteden we aandacht aan de materialen, hoe houd je de haaknaald vast? Wat is de juiste draadspanning? Er is gelegenheid om verschillende soorten haaknaalden en garen uit te proberen. Vervolgens oefenen we de basissteken, lossen, vasten en stokjes.


Les 2
In de tweede les besteden we aandacht aan het lezen van patronen. We haken een mooie onderzetter. Na afloop krijg je het patroon mee naar huis zodat je thuis verder kunt oefenen.
Workshop tapestry haken 

Tapestry haken is een super leuke techniek, waarbij je allerlei grafische figuren in je haakwerk maakt. Je werkt met meerdere draden tegelijk, waardoor je haakwerk heel stevig wordt. Hierdoor is tapestry haken zeer geschikt voor het haken van bijvoorbeeld tassen en etuis.


Het maken van een Mochila tas is zeer tijdrovend en kost enige inoefening. In deze workshop beginnen we daarom met het haken van een ingehaakt mandje, zodat je een goede basis hebt voor het haken van eventueel een toekomstige Mochila tas. De techniek wordt uitgebreid besproken en voorgedaan.
We gaan ervan uit dat je de basisbeginselen van het haken onder de knie hebt. 


                 

                    

Workshop tunisch haken

Tunsich haken is geschikt voor beginners en voor ervaren haaksters. 
Het geeft een uniek resultaat, wat tussen haken en breien in zit. Het tunisch haakwerk heeft een stevige structuur, zeer geschikt voor bijvoorbeeld een kussen, een placemat en een mobielhoesje.

In deze workshop leer je de basissteek van het tunisch haken, ook besteden we aandacht aan het tunisch inhaken. Aan het einde van de workshop heb je een aantal onderzetters gehaakt. 


           

Workshop granny square haken 

Met de granny square kun je alle kanten op, het gehaakte vierkantje is uitermate geschikt voor beginnende haaksters. Zelf maakte ik al sjaals, kussens, dekens en zelfs een rokje van granny squares. 
In deze workshop leer je hoe je de basis granny square kunt haken, ook besteden we aandacht aan het aan elkaar vast maken van de granny squares. Ik kan je ook de join-as-you-go methode laten zien. 

Heb je een ander granny square patroon en kom je er niet uit? Ik help je graag op weg. 


         

Workshop Mochila mini

In deze workshop krijg je uitleg over tapestry haken. We hebben als doel het starten van een mini mochila, in jouw gewenste kleuren. Je leert tapestry rond haken, het vlechten van een hengsel en het maken van een gedraaid koord met kwastjes. Bij deze workshop krijg je een uitgebreide patroonbeschrijving zodat je thuis verder kunt haken. Je kunt kiezen uit de onderstaande patronen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten